Shantie Singh is schrijfster van de romans Vervoering en De kier. Daarnaast is zij theatermaakster, columnist, storytelling fashionista en een creatief bestuurskundige.

Haar debuutroman Vervoering is een kroniek over 4 generaties van een familie die binnen 100 jaar verspreid wordt over 3 continenten in de landen India, Suriname, Nederland. Het boek is het resultaat van haar fascinatie voor de turbulente geschiedenisbeweging over drie continenten, de zoektocht naar haar identiteit en de wens om het boek te schrijven dat ze als puber graag had willen lezen. “Ik zag mijn eigen geschiedenis nergens terug toen ik jonger was, niet in het geschiedenisonderwijs, niet in romans, en dat gaf me een ongemakkelijk en onzichtbaar gevoel.”

In de slides hieronder vertelt ze ons wat Sarnámi voor haar betekent: